In 2010 opende voormalig topantiquair Patrick Declerck galerij WO-MEN IN FINE ART, afgekort WM Gallery, in een historisch pand in de Wolstraat 45 in Antwerpen. Een locatie vlakbij het Conscienceplein waar vroeger het kunstenaarscafé De Welkom gevestigd was. Dit charmante pand met 17de eeuwse achterbouw had alle troeven om er een tentoonstellingsruimte voor moderne kunst te vestigen.

Voor WM Gallery primeert kwaliteit boven alles. Reputatie en vertrouwen staan hoog in haar vaandel. Met zijn ervaring en kennis staat Patrick Declerck hiervoor garant.

WM Gallery hanteert een gevarieerd expositieprogramma met daarin onder andere minimum twee grote solotentoonstellingen per jaar, naast groepstentoonstellingen en een unieke samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

De focus van WM Gallery is een specialisatie in moderne kunst, met grote nationale en internationale namen in haar collectie.
Declerck: ‘Ik schuw nog steeds de combinatie van abstract en realistisch niet, om zo tot een exclusieve mix te komen die men op het eerste zicht niet verwacht.’
Al gauw stond WM Gallery hoog aangeschreven in de Antwerpse kunstscène.

Zo haalde Patrick Declerck de internationaal geroemde kunstenaar Matteo Pugliese naar Antwerpen met de solotentoonstelling ‘Flight from the wall’, een combinatie van samurai, kevers uit brons en keramiek en menselijke bronzen figuren die bijna letterlijk uit de muur lijken te komen. Verder plaatste hij Puglieses grootste sculptuur, Custode Samuari V (210 cm, 450 kg) gedurende vier maanden in het MAS (Museum Aan de Stroom). WM Gallery is dan ook trots om de exclusieve vertegenwoordiger te zijn van Matteo Pugliese in België.

Kunstenares Delphine Boël is een ander talent in de kunstenportefeuille van WM Gallery. Haar solotentoonstelling ‘Talking To The Deaf’ vulde zowat alle media en een stormloop bleef dan ook niet uit. Deze expositie toonde de evolutie in het oeuvre van Boël vol woordkunst en neonsculpturen, welke enorm gesmaakt werden bij de kunstliefhebbers. Boël maakt onderdeel uit van de permanente collectie van WM Gallery.

Verder beheert WM Gallery de museumcollectie van het Musée Pol Mara Gordes (Frankrijk), waarover zij een mondiale exclusiviteit heeft.
De eerste tentoonstelling met deze werken, ‘From earth to heaven, or heaven to earth’, met werken uit de eerste vijf periodes (1948 - 1962) van deze meester, was een waar succes. De bezoeker leerde een andere Mara kennen door middel van deze kunstwerken.
Daar mevrouw Mara de jonge generatie een warm hart toedraagt, besloot zij ook om een 35 unieke tekeningen van haar man te verkopen voor een toegankelijke prijs. Slechts één voorwaarde: de koper moest jonger dan 35 jaar zijn. Binnen 20 minuten waren al deze werken verkocht en de belangstelling van de jongeren voor Mara was enorm.

Met de retrospectieve van de Antwerpse kunstenaar Bruno Vekemans had WM Gallery alweer een topexpositie op het programma, met een collectie die ging van zijn cityscapes van onder andere New York en Havana tot zijn portretten van Congolezen, Cubanen, dandy’s en gigolo’s.

Liefhebbers van artistieke pareltjes - schilderijen, sculpturen, tekeningen, fotografie - hebben het gevoel in de Wolstraat 45 thuis te komen.

Patrick Declerck was meer dan 25 jaar topantiquair gespecialiseerd in de Empire periode, met zaken in Antwerpen en San Francisco.
Van 2004 tot 2008 was hij directeur van Het Greet Rouffaer Huis (nu Oscare). Voor de inspanningen die hij en zijn team leverden, mocht hij in 2006 de tweejaarlijkse Humanitas-prijs van de provincie Antwerpen ontvangen uit handen van gouverneur Paulus.

In 2010 begon hij WM Gallery met zijn tweede passie, moderne kunst, en ook hier liet het succes niet lang op zich wachten.

WM Gallery is lid van BUP, de enige federale professionele organisatie in België, alsook van Art-A, de exclusieve Antwerpse vereniging van galerijen en antiquairs.