Delphine Boël (Ukkel, °1968)

Obsessed with Love

Delphine Boël presenteert nieuwe kunstcollectie in Antwerpse WM Gallery

‘Obsessed with Love’ is de nieuwe solotentoonstelling van Delphine. Vijf jaar na haar expo ‘Talking to the Deaf’, kiest ze opnieuw voor Antwerpen om haar nieuwste kunstcollectie te tonen aan het publiek.  De expo is vanaf 18 november te zien in WM Gallery. Een kleurrijke collectie waar de liefde – letterlijk en figuurlijk – vanaf spat. “Ik kies ervoor om liefde als prioriteit te stellen in mijn dagelijks leven. Positief staan in het leven is een weloverwogen keuze”, aldus Delphine.  

Vijf jaar geleden exposeerde Delphine Boël al een keer in WM Gallery, met de tentoonstelling ‘Talking to the Deaf’. In november en december kan je in de Antwerpse galerij haar nieuwste solotentoonstelling ontdekken ‘Obsessed with Love’. De expo telt verschillende kleurrijke kunstwerken: van een love neon en spiegel over een werk op de bladzijde van een krant in glitter, Chinese inkt en acryl. Een kunstcollectie die draait rond de liefde, met het woord ‘love’ letterlijk duizenden keren geschreven. Want hoe je het ook draait of keert: “Ik geloof dat liefde centraal moet worden geplaatst in het dagelijkse leven: of het nu de liefde is voor je kinderen, vrienden of je partner.”

Delphine: “Je moet het woord ‘love’ blijven herhalen als een mantra, het telkens opnieuw opschrijven, en zo blijf je leven in de liefde. Ik ben ervan overtuigd dat je het negatieve in iets positiefs kunt omzetten via de kunst. Bij obsessie blijft er iets in je hangen. Als je ‘hate hate hate’ schrijft, maakt dat ook andere, negatievere emoties los. Maar ik kies ervoor om te leven in de blije liefde. Positief staan in het leven is een weloverwogen keuze.” 

Over Delphine Boël

Delphine verdiende haar plekje in de hedendaagse kunstwereld als statement kunstenaar en colorist. Ze is bekend om het maken van multimedia kunstwerken vol met kleur, textuur, en humor die universele thema's aanpakken. Van schilderen, video, neon, beeldhouwkunst en metalen design stukken, haar kunstwerken zijn elke keer opnieuw levendig, speels en eigenzinnig. Haar expliciet gebruik van woorden en zinnen maken haar berichten heel eenvoudig, terwijl haar gebruik van kleur en compositie ruimte laat voor eigenzinnigheid en ironie.